Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Omatoimipartio on Westendin Metsänkävijöiden kehittämä uusi partiomuoto, joka on kaikille avoin ja jota voi harrastaa missä ja milloin vain, esimerkiksi yksin, perheen kesken tai kaveriporukassa. Aiempaa partiotaustaa ei tarvita.

Omatoimipartion tarkoituksena on tutustuttaa osallistujia jännien tarinoiden ja mielenkiintoisten tehtävien avulla partion monipuoliseen maailmaan, lisätä niin perheiden kuin kaveriporukoiden yhdessä vietetyn ajan määrää ja opettaa tuntemaan lähimmäisiä yhä paremmin, uudenlaisia haasteita ratkoen.

Valittavana on viisi erilaista ja eripituista seikkailuretkeä: Merimatka saaristossa, Päiväretki Nuuksioon, Suurleiri, Lapin vaellus ja Partion alkulähteille. Jokaisella retkellä on oma tarina ja siihen liittyviä tehtäviä. Seikkailuretkien tarinat aukeavat eri aikoina kevään 2021 aikana. Retkiä voi edetä yksitellen tai samaan aikaan voi edetä useammalla retkellä.

Seikkailukartan avulla voi seurata omaa etenemistä. Ensin kartalta valitaan seikkailuretki, sitten kuunnellaan tai luetaan retkeen liittyvä tarina, ja lopuksi tehdään tarinaan liittyvä tehtävä. Kun tehtävä on suoritettu, kartasta merkitään tehtävä suoritetuksi. Nyt julkaistusta kartasta löytyy kolmen ensimmäisen tarinan retket. Kartta laajenee myöhemmin keväällä, jolloin myös Lapin vaellus ja Partion alkulähteille -tarinoiden retket tulevat näkyville. Pääsetkö kaikki retket loppuun asti?

Osallistu kuvakilpailuun Instagramissa jakamalla kuvia tekmistäsi tehtävistä hashtagilla #omatoimipartio ja tägäämällä @westendinmetsankavijat. Vaihtoehtoisesti osallistuja voi lähettää kuvan sähköpostilla järjestäjälle (omatoimipartio(at)wmk.fi), joka julkaisee kuvan osallistujan puolesta. Lue lisää kuvakilpailusta ja sen säännöistä.